این مدت از ۱ تا ۲۱ فروردین ۱۴۰۴، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاقهای گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیدهای از مهمترین اخبار روزهایی که گذشت آمده است. این اخبار را میتوانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.
🔹 حرکت اول: حرکت اول گزارش سال ۱۴۰۳ خود را منتشر کرد. ارزش پرتفوی حرکت اول (شامل ۳۲ استارتاپ و ۳ صندوق) به ۵/۳ هزار میلیارد تومان رسیده است. براساس گزارش، فروش پرتفوی حرکت اول در سال ۱۴۰۳ برابر ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بوده است.
🔹 دیوار: دیوار سرویس هوش مصنوعی «دستیار خرید» را معرفی کرد. این ابزار گفتگومحور با درک زبان طبیعی و نیازهای کاربران، به یافتن آگهیهای مرتبط کمک کرده و مشاوره برای تصمیمگیری ارایه میدهد. این قابلیت فعلا بهصورت آزمایشی برای بخشی از کاربران در دستهبندیهای منتخب مانند املاک، خودرو و کالای دیجیتال فعال شده و پس از تستهای نهایی، برای همه دستهبندیها در دسترس قرار خواهد گرفت.
🔹 تپسیشاپ: در نیمه اول سال ۱۴۰۳، تپسیشاپ با کسب ۲/۳ میلیارد تومان درآمد عملیاتی، ۶۶ میلیارد تومان زیان خالص ثبت کرد. این زیان، ناشی از سرمایهگذاریهای توسعهای و بازاریابی برای رشد آتی در بازار رقابتی تجارت الکترونیک است. این پلتفرم خرید آنلاین، که فعلا فقط در تهران فعال است، بیش از ۵۵ میلیارد تومان دارایی جاری دارد.
🔹 بلوبانک: بلوبانک در سال ۱۴۰۳ رقم ۲ هزار و ۸۶۲ میلیارد تومان درآمد عملیاتی داشته و سود خالص این شرکت به ۵۴۹ میلیارد تومان رسید. تعداد مشتریان این شرکت نیز نسبت به سال مالی گذشته، ۹۲ درصد افزایش یافت. صورتهای مالی حسابرسی شده بلوبانک، منتهی به سال مالی ۳۰ آذر ۱۴۰۳ نشان میدهد درآمد عملیاتی بلوبانک طی یک سال بیش از دو برابر شده است.
🔹 ترب: موتور جستجوی قیمت «ترب» اعلام کرد پس از حدود یک سال ورود به ترکیه، اکنون نزدیک به ۱۰۰ هزار کاربر در این کشور دارد. ترب که سال ۱۴۰۳، ۱۰ ساله شد حدود ۱۳۰ هزار فروشگاه و ماهانه نزدیک به ۲۵ میلیون کاربر یکتا دارد.
🔹 تپسی: تپسی در پایان زمستان ۱۴۰۳ موفق شد رکوردی بیسابقه در درآمد خود به ثبت برساند. براساس اطلاعات ارایه شده این شرکت، جمع درآمد ۱۲ ماهه تپسی به ۲۳۶۹ میلیارد تومان در ۱۴۰۳ رسید. همچنین درآمد تپسی در اسفند ۱۴۰۳ به حدود ۳۴۳ میلیارد تومان رسید که بالاترین سطح درآمدی آن تاکنون محسوب میشود./ سرویس سفر اشتراکی تپسی، باهمسفر، که پیش از این در شهرهای تهران و کرج شروع به کار کرده بود، اکنون در مشهد هم در دسترس قرار گرفته است.
🔹 یکتانت: براساس امیدنامه جدید منتشر شده یکتانت روی سامانه کدال، این شرکت اکنون مالک ۶۷ درصد از سهام استارتاپ شاپینو است. گزارش عملکرد مالی شاپینو در نیمه نخست سال ۱۴۰۳ نشان میدهد که با وجود ثبت فروش ۴۱۱ میلیون تومانی (میانگین ماهانه حدود ۶۸/۵ میلیون تومان)، در همین دوره متحمل زیانی بالغ بر ۲۱۳۰ میلیون تومان شده است.
🔹 آپ: شرکت آپ در سال ۱۴۰۳ به درآمدی بالغ بر ۱۳ هزار و ۱۱۳ میلیارد تومان دست یافت؛ رقمی که نشان دهنده رشد نسبت به درآمد ۹ هزار و ۹۷۳ میلیارد تومانی این شرکت در سال پیشین است. گزارش منتشر شده روی سامانه کدال حاکی است که بیشترین بخش درآمد آپ در سال ۱۴۰۳، از محل فروش پین و اعتبار بوده است.
🔹 دیجیپی: براساس آماری که دیجیپی منتشر کرده، این پلتفرم تنها در سه ماه پاییز ۱۴۰۳، ۱۱ هزار میلیارد تومان اعتبار به کاربرانش تخصیص داده است. همچنین در سال ۱۴۰۳، به بیش از ۲ میلیون و پانصد هزار کاربر فعال، سرویسهای اعتباری شامل اعتبار تکقسطه و چهارقسطه (BNPL) و وام به واسطه دیجیپی تخصیص یافته است.
🔹 جابویژن: گزارش حقوق و دستمزد ۱۴۰۴ جابویژن نشان میدهد سطح ارشدیت مهمترین عامل افزایش حقوق است. مدیران محصول و برنامهنویسان بیشترین افزایش حقوق را داشتهاند، در حالیکه کارگران ساده کمترین افزایش را تجربه کردهاند. متوسط حقوق زنان ۲۸ درصد کمتر از مردان است. ساکنان تهران ۲۸ درصد بیشتر از سایر شهرها حقوق میگیرند، اما هزینههای زندگیشان ۴۳ درصد بیشتر است.
🔹 تاکسیهای اینترنتی: آییننامه مربوط به بیمه رانندگان تاکسیهای اینترنتی سرانجام به تصویب رسید. احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با اعلام این خبر تاکید کرد که لایحه مرتبط با این آییننامه، هماکنون در حال سپری کردن مراحل قانونی در دولت است.
🔹 مایکت: پلتفرم مایکت در پاییز سال گذشته، ۱۸۱ میلیارد تومان درآمد و ۷۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان سود خالص کسب کرد. صورتهای مالی ۹ ماهه حسابرسی نشده شرکت «هوشمند گستر هوتن پارس»، نشان میدهد مایکت از ابتدای سال ۱۴۰۳ تا پایان آذر، ۵۳۷ میلیارد و ۹۷۰ میلیون تومان درآمد عملیاتی داشته که در مقایسه با ۹ ماه سال ۱۴۰۲، حدود ۶۷ درصد رشد کرده است.
🔹 زاویه: فضای کار اشتراکی زاویه که در کارخانه نوآوری آزادی قرار دارد، در اقدامی ناگهانی، قیمت عضویت ثابت خود را در سال جدید حدود ۶۵ درصد افزایش داد. این افزایش قیمت، موجی از نگرانی را در میان استارتاپها و فریلنسرها ایجاد کرده است.
🔹 پایتخت: سریال «پایتخت» در فصل هفتم خود، توانسته منجر به ظهور دو پدیده عجیب در سطح جامعه شود. این دو پدیده، کاهش محسوس ترافیک اینترنت در زمان پخش این سریال و رونق بیسابقه بازار خرید و فروش شهابسنگ در سایت دیوار است.
🔹 مجلس: عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه به دلیل وقوع خاموشیهای مکرر و طولانی مدت برق در سال گذشته، باطریهای مورد استفاده در دکلهای مخابراتی سراسر کشور به شدت آسیب دیدهاند، اعلام کرد که در صورت عدم تعویض این باطریها تا قبل از فصل بهار، در تابستان با بروز هر گونه قطعی برق، احتمال قطعی گسترده خطوط مخابراتی و اینترنتی در نقاط مختلف کشور هم وجود خواهد داشت.
🔹 بورس: معاون پذیرش و ناشران بورس تهران اعلام کرد برای بررسی پذیرش شرکت دیوار در بورس، همچنان منتظر پاسخ مراجع ذیصلاح به استعلام صلاحیت مدیران این شرکت هستند. محمدامین قهرمانی بیان کرد استعلام صلاحیت مدیرعامل، اعضای هیات مدیره و سهامداران عمده از مراجع ذیصلاح یکی از مراحل مهمی است که باید انجام شود.