خلاصه اخبار: این هفته در اکوسیستم استارتاپی چه گذشت؟ (۱ تا ۶ دی ۱۴۰۳)

این هفته از ۱ تا ۶ دی ۱۴۰۳، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 سرآوا: علی فیاض‌بخش، عضو هیات مدیره دیجی‌کالا در مراسم یلداسامیت امسال گفت: «ما سرمایه‌گذاری‌های بسیار پربازدهی را داشته‌ایم‏، و سهامداران سرآوا با خروج از دیجی‌کالا از نظر دلاری ۲۵ برابر سرمایه اولیه خود سود کسب کردند.» او تصریح کرد: با این حال دیجی‌کالا که بزرگترین کسب‌وکار استارتاپی اقتصاد ایران محسوب می‌شود تنها ۳۰ همت ارزش داشت که حتی به یونیکورن شدن نزدیک هم نشد!

🔹 کافه‌بازار: شهاب خدابخش، مدیرعامل کافه‌بازار، با انتشار پستی در لینکدین از رفع فیلتر گوگل‌پلی استقبال کرد و گفت دسترسی دوباره کاربران ایرانی به این اپ‌استور به‌عنوان رقیب اصلی بازار، خوشحال‌کننده و نویدبخش است.

🔹 علی‌بابا: شرکت علی‌بابا اعلام کرد کاربران آن می‌توانند خدماتش را به صورت اقساطی تهیه کنند. این امکان با مشارکت بلوبانک فعال شده و علی‌بابا پکیج‌های اقساطی خود را در سه سطح آبی، نقره‌ای و طلایی و با رقم‌های ۲۵، ۵۰ و ۷۵ میلیون تومان ارایه می‌کند.

🔹 اسنپ‌فود: اسنپ‌فود در رابطه با از دسترس خارج شدن هفته پیش سرویس خود بیانیه‌ای منتشر کرد. در این بیانیه آمده است: «روز دوشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۳، زیرساخت‌ «افرانت»، فراهم‌کننده اصلی مرکز داده اسنپ‌فود به‌طور کامل دچار قطعی برق شد و بیش از ۵۰۰ ماشین مجازی (Virtual machine) از کار افتاد.»

🔹 دیوار: بیست و پنجمین دوره مسابقات بین‌المللی برنامه‌سازی دانشجویی منطقه غرب آسیا (ICPC) با حمایت دیوار و میزبانی دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ‌های ۲۹ و ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. این مسابقات که به عنوان «المپیک برنامه‌نویسان» شناخته می‌شود، یکی از معتبرترین رقابت‌های علمی در سطح جهان است.

🔹 اوانو: شرکت اوانو و ازکی‌وام تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند. براساس این تفاهم‌نامه، کیف پول اوانو به پلتفرم ازکی‌وام اضافه می‌شود. اعتباردهی کیف پول اوانو به کاربران از طریق توثیق سیم‌کارت دائمی همراه اول انجام می‌شود و مبلغ اولیه اعتبار ۵۰ میلیون ریال تعریف شده است.

🔹 تپسی: تپسی گزارش عملکرد یک ماهه منتهی به ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ را در کدال درج کرد. طبق این گزارش، تپسی در آذر ماه امسال معادل ۲۲۹ میلیارد و ۶۶۳ میلیون تومان درآمد از ارایه خدمات کسب کرده است. درآمد تپسی در آذر ماه ۱۴۰۲، معادل ۹۴ میلیارد و ۷۴۲ میلیون تومان بود که در مقایسه با رقم امسال، افزایشی ۱۴۷ درصدی را رقم زده است.

🔹 فیلترینگ: بهزاد اکبری، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت گفت در حال حاضر بالغ بر ۵۰ درصد اینترنت کشور از VPN رد می‌شود که همین موضوع علاوه بر کندی دسترسی کاربران به اینترنت، منجر به آلودگی دستگاه‌ها و ایجاد مشکلات دیگر شده است.

🔹 استارلینک: نشریه فوربس در گزارشی مدعی شد ۲۰ هزار ترمینال اینترنت ماهواره‌ای استارلینک در ایران فعال است. به گفته فوربس، پایانه‌های استارلینک که در آمریکا ۲۵۰ دلار قیمت دارند، در ایران با قیمتی بین ۷۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار فروخته می‌شوند.

🔹 طلای دیجیتال: نهادهای نظارتی مانند قوه قضاییه و دادستانی خواستار ورود بانک مرکزی به حوزه رگولاتوری خرید و فروش طلای آنلاین شده‌اند. معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی گفت: «در حال ‌حاضر بحث رمزارزها و پلتفرم‌های طلا، به دلیل حجم بالای پرونده‌هایشان، یکی از مطالبات جدی قوه ‌قضاییه است.»

🔹 تلگرام: پاول دوروف، بنیانگذار تلگرام، در پیامی در کانال شخصی خود در تلگرام اعلام کرد که این پیام‌رسان در سال ۲۰۲۴ برای اولین بار در تاریخ سه ساله کسب درآمد خود، به سوددهی رسیده است. در نتیجه، کل درآمد تلگرام در سال ۲۰۲۴ از یک میلیارد دلار عبور کرده است.

🔹 وزیر ارتباطات: سه‌شنبه ستار هاشمی، وزیر ارتباطات در شبکه‌ی اکس اعلام کرد که گام اول رفع فیلترینگ با همدلی و وفاق برداشته شد، اما او جزییاتی از این گام اول ارایه نداد. بعدتر دبیر شورای عالی فضای مجازی ضمن تاکید بر موضوع امنیت ملی در رفع فیلترینگ پلتفرم‌ها، اعلام کرد اگر پلتفرم‌ها در چهارچوبی که شورا مشخص کرده جا بگیرند، رفع فیلتر می‌شوند. گرچه به نظر می‌رسد همچنان این شروط و زمان رفع فیلتر آنها نامعلوم است.

link

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم