خلاصه اخبار: این هفته در اکوسیستم استارتاپی چه گذشت؟ (۲۳ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴)

این هفته از ۲۳ تا ۲۸ فروردین ۱۴۰۴، اکوسیستم استارتاپی ایران با اخبار و اتفاق‌های گوناگونی همراه بود. در ادامه چکیده‌ای از مهمترین اخبار هفته‌ای که گذشت آمده است. این اخبار را می‌توانید به صورت صوتی (پادکست) از اینجا گوش کنید.

🔹 سینماتیکت: سینمای ایران در نوروز ۱۴۰۴ با فروش آنلاین بلیت حدود ۷۲ میلیارد تومان و استقبال بیش از ۷۲۴ هزار مخاطب روبرو شد. سینماتیکت با فروش ۵۷ میلیارد تومان و بیش از ۵۸۰ هزار بلیت، ۸۰ درصد بازار آنلاین را در اختیار داشت. فروش این پلتفرم نسبت به نوروز ۱۴۰۳ رشد چشمگیری داشته و فیلم‌های کمدی محبوب‌ترین ژانر بودند.

🔹 ترنج: شرکت مشاور سرمایه‌گذاری ترنج با دریافت مجوز از فرا‌بورس، سکوی کرادفاندینگ خود را راه‌اندازی کرد. این پلتفرم در سال ۱۴۰۴، ۱۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد تومان را تامین مالی خواهد کرد.

🔹 دیوار: دیوار از نسخه جدید و بازطراحی‌شده نقشه املاک خود رونمایی کرد. این نسخه جست‌وجوی ملک براساس موقعیت مکانی را آسان‌تر و دقیق‌تر می‌کند و یکپارچگی بین فهرست آگهی‌ها و نقشه را بهبود می‌بخشد. حذف محدودیت‌های مرزبندی، نمایش تاریخچه بازدیدها و امکان انتخاب محدوده‌های دلخواه از ویژگی‌های این نسخه است که فعلا برای اندروید منتشر شده است.

🔹 علی‌بابا: علی‌بابا با انتشار آمار سفرهای نوروزی ۱۴۰۴ نشان داد که علیرغم مشکلات اقتصادی، اشتیاق به سفر در ایرانیان همچنان بالاست. استانبول و مشهد به ترتیب در سفرهای خارجی و داخلی بی‌رقیب بودند. در پروازهای خارجی استانبول، دبی و نجف و در پروازهای داخلی مشهد، شیراز و بندرعباس محبوب‌ترین مقاصد بودند. برای اقامت نیز استانبول و مشهد در صدر قرار داشتند. کیش پرطرفدارترین تور و اصفهان، شیراز و مشهد پرترددترین مسیرهای اتوبوسی بودند. تهران، مشهد و قم نیز محبوب‌ترین مسیرهای قطار بودند.

🔹 آپارات: آپارات سرویس ویدیوهای کوتاه «آپارات شورتس» را برای تمامی کاربران فعال کرد. این قابلیت امکان انتشار و تماشای ویدیوهای حداکثر پنج دقیقه‌ای را فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند با پیمایش صفحه، ویدیوها را به صورت متوالی تماشا کنند. در حال حاضر، این سرویس فقط از طریق اپلیکیشن آپارات در دسترس است.

🔹 یکتاپی: یکتاپی و بانک صادرات تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند تا با ترکیب توانمندی‌های خود، امکان دریافت وام و سایر خدمات مالی را برای کسب‌وکارها تسهیل کنند. یکتاپی پیشتر با ارایه سرویس BNPL برای کسب‌وکارها، امکان خرید اعتباری با شرایط منعطف و بدون بهره یا کارمزد را فراهم کرد و تاکنون بیش از ۲۰ هزار کسب‌وکار از آن بهره برده‌اند.

🔹 اسنپ‌فود: حسین محمدی، رییس اتحادیه کباب و غذاهای سنتی از کمیسیون بالای ۱۵ تا ۲۰ درصدی اسنپ‌فود برای حمل غذا انتقاد کرد و خواستار کاهش آن به ۳ تا ۵ درصد شد. او معتقد است این کمیسیون باعث افزایش قیمت غذا برای مصرف‌کنندگان می‌شود و با کمیسیون حمل کالاهای دیگر همخوانی ندارد. محمدی همچنین به تاخیر در پرداخت مبالغ به رستوران‌ها توسط اسنپ اشاره کرد.

🔹 تپسی: تپسی در سال ۱۴۰۳ با برآورد بیش از ۱۹۲ میلیون سفر به رکورد تاریخی دست یافت؛ رقمی معادل کل سفرهای این شرکت در سه سال ابتدایی فعالیتش. تعداد سفرها در زمستان سال گذشته دو برابر بهار همان سال شد و در اسفند به بیش از یک میلیون سفر روزانه رسید. این برآورد توسط دیجیاتو با استناد به آمار رسمی تپسی و نظر کارشناسان انجام شده است. تپسی به دلایل رقابتی آمار رسمی سفرهای خود را منتشر نمی‌کند./ تپسی دو خدمت جدید خرید شارژ و بسته اینترنت را به سوپراپلیکیشن خود اضافه کرد. این خدمات از طریق آیکونی جدید در دسترس هستند. تپسی پیش‌تر نیز خدمات متنوعی ارایه می‌کرد و در مسیر تبدیل شدن به یک سوپراپلیکیشن جامع حرکت می‌کند.

🔹 آروان‌کلاد: تحلیل آروان‌کلاد نشان می‌دهد در نوروز ۱۴۰۴، کاربران بیشتر به پخت‌وپز خانگی روی آوردند و سفارش آنلاین غذا کاهش یافت. ترافیک تاکسی‌های اینترنتی نیز در تعطیلات کم شد، اما پلتفرم‌های گردشگری محبوبیت خود را حفظ کردند. پس از تعطیلات، با بازگشت به کار، ترافیک پلتفرم‌های کاریابی به طور چشمگیری افزایش یافت.

🔹 الوپیک: الوپیک در نیمه اول ۱۴۰۳، ۷۰ درصد درآمد کل سال ۱۴۰۲ خود را محقق کرد و به ۲/۷ میلیارد تومان سود خالص رسید. درآمد عملیاتی شرکت در این مدت ۳۹/۷ میلیارد تومان بود. تورم، توسعه فعالیت‌ها و همکاری با گروه گلرنگ از دلایل این رشد است. گلرنگ آبان ۱۴۰۲ مالک صددرصد الوپیک شد.

🔹 مایکت: مایکت در سال ۱۴۰۳ به درآمد ۸۰۰ میلیارد تومانی رسید که نسبت به سال قبل (۵۰۸ میلیارد تومان) رشد ۱/۵ برابری داشته است. بیشترین درآمد مایکت از بخش نرم‌افزارهای موبایلی (۴۵۲ میلیارد تومان) حاصل شده است و اجاره تبلیغات، ترافیک محتوا و کتاب الکترونیکی دیگر منابع درآمد بودند. درآمد مایکت در اسفند ۱۴۰۳ بالغ بر ۱۰۱ میلیارد تومان بود.

🔹 دیجی‌شهر: صورت‌های مالی دیجی‌شهر در سال مالی ۱۴۰۳ از افزایش ۶۴ درصدی سود خالص با درآمد عملیاتی ۲۰۷ میلیارد تومانی (رشد ۲/۷ برابری) نسبت به سال گذشته خبر می‌دهد. این رشد همزمان با افزایش ۶ برابری هزینه بازاریابی به ۲۲/۶ میلیارد تومان محقق شده است. بیش از نیمی از درآمد دیجی‌شهر از کارمزد وام خرید کالا به دست می‌آید. سود خالص دیجی‌شهر در سال مالی ۱۴۰۳ حدود ۳۵ میلیارد تومان گزارش شده است.

🔹 شرکت دانش‌بنیان: گمرک در سال ۱۴۰۴ تسهیلات ویژه‌ای برای شرکت‌های دانش‌بنیان منتخب با عملکرد برجسته در تجارت خارجی ارایه می‌کند. این شرکت‌ها با معرفی معاونت علمی ریاست‌جمهوری، می‌توانند ضمانت‌نامه‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و سایر صندوق‌ها را برای تضمین پرداخت تعهدات گمرکی واردات کالا ارایه کنند. این ضمانت‌نامه‌ها پس از اعتبارسنجی و همراه با بیمه‌نامه معتبر پذیرفته می‌شوند.

🔹 بانک مرکزی: بانک مرکزی به بانک‌ها مجوز داد تا برای گردشگران خارجی کارت ریالی صادر کنند. افراد غیرمقیم بالای ۱۸ سال می‌توانند از طریق درگاه‌های بانکی این کارت را با همان سقف تراکنش ایرانیان دریافت کنند. شارژ کارت با خرید ارز و تسویه آن با فروش ارز صورت می‌گیرد. هر فرد تنها یک کارت با اعتبار محدود به ویزا یا سه ماه دریافت می‌کند و هزینه خدمات بر عهده دارنده است.

🔹 تاکسی‌های اینترنتی: به گزارش فرهیختگان، اسنپ و تپسی نسبت به طرح بیمه اجباری رانندگان تاکسی‌های اینترنتی که توسط دولت تصویب شده، مخالف هستند. این شرکت‌ها با پاسخ‌های مبهم نارضایتی خود را نشان داده‌اند. چالش‌هایی نظیر عدم رابطه استخدامی، بار مالی برای رانندگان و ساختار کسب‌وکار پلتفرم‌ها از دلایل احتمالی این مخالفت است. کارشناسان نسبت به اجرای یک‌جانبه این طرح هشدار داده‌اند.

🔹 هوش مصنوعی: ستار هاشمی، وزیر ارتباطات با بیان اینکه ایران در شاخص جهانی هوش مصنوعی رتبه ۶۰ را دارد که از عربستان و امارات پایین‌تر است، علت آن را سرمایه‌گذاری کم عنوان کرد. همچنین وی اعلام کرد بیش از ۵/۶ همت تسهیلات از طریق صندوق توسعه ملی به شرکت‌های دانش‌بنیان پرداخت شده و ۱/۵ همت دیگر برای سال ۱۴۰۴ در نظر گرفته شده است.

🔹 صندوق نوآوری و شکوفایی: صندوق نوآوری و شکوفایی تاکنون ۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در پارک فناوری پردیس تخصیص داده است. رییس صندوق از اختصاص خط اعتباری جدید ۳۵۰ میلیارد تومانی به صندوق توسعه فناوری‌های نوین خبر داد. بسته حمایتی سال ۱۴۰۴ صندوق نیز به‌زودی رونمایی می‌شود و حمایت از شرکت‌های جدید در اولویت خواهد بود.

link

مطالب مرتبط

دیدگاه‌تان را بنویسید

بخش‌های مورد نیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

پربازدیدهای هفته

پادکست زوم