براساس گزارشها کافهبازار موفق به اخذ پذیرش در فرابورس شده است و اکنون این استارتاپ دومین شرکتی است که پس از تپسی وارد فرابورس شده است.
پذیرش کافه بازار در فرابورس پس از ۴ سال انتظار
پس از حدود ۴ سال تلاش و برنامهریزی، سرانجام شرکت کافه بازار به عنوان بزرگترین فروشگاه اپلیکیشن ایران در فرابورس پذیرش شد. این اتفاق مهم که نقطه عطفی در تاریخ استارتاپهای ایرانی محسوب میشود، مسیر را برای ورود شرکتهای دیجیتال به بازار سرمایه هموارتر خواهد کرد. اکنون این استارتاپ دومین شرکتی است که پس از تپسی وارد فرابورس شده است.
فرآیند طولانی آماده سازی برای ورود به بورس
پیشتر مدیرعامل سابق کافه بازار در خصوص روند پذیرش در بورس گفته بود: «پروسه ورود به بورس بسیار پیچیده و عجیب است. ما در حال آمادهسازی خود و رسیدگی به صورتحسابهای مالی شرکت هستیم و امیدواریم هرچه زودتر این فرآیند را طی کنیم.» این فرآیند شامل آمادهسازی صورتهای مالی، شفافسازی عملکرد و تطبیق با استانداردهای بورسی بود که نهایتاً پس از ۴ سال به نتیجه رسید.
معامله سهام هزاردستان و نقش سرآوا
در تحولی مهم، حدود یک ماه پیش در مجمع شرکت سرآوا، سهامداران با اکثریت آرا تصمیم به فروش سهام شرکت در «هلدینگ هزاردستان» گرفتند. سرآوا که مالک حدود ۱۲ درصد از سهام هزاردستان بود، این سهام را به خود هلدینگ واگذار کرد. هلدینگ هزاردستان به عنوان مالک شرکتهای موفقی همچون کافه بازار، دیوار، ستون، بلد و کارنامه شناخته میشود.
ارزش گذاری هلدینگ هزاردستان و جزئیات معامله
براساس ارزیابیهای تخصصی انجام شده، ارزش کل سهام هلدینگ هزاردستان معادل ۳۶۳۰۰ میلیارد تومان تعیین شد. پس از تصویب در مجمع سرآوا، مقرر گردید با احتساب تخفیف ۳۰ درصدی مرسوم در بازار، مبلغ ۳۰۷۳ میلیارد تومان بابت سهام ۱۲/۰۹ درصدی سرآوا در هزاردستان پرداخت و میان سهامداران سرآوا توزیع شود.
چشم انداز آینده کافه بازار در بورس
پذیرش کافه بازار در فرابورس میتواند نقطه عطفی در مسیر توسعه این شرکت باشد. دسترسی به منابع مالی جدید ، افزایش شفافیت عملکرد و امکان مشارکت عموم مردم در مالکیت این شرکت موفق دیجیتال، از مهمترین دستاوردهای این اتفاق خواهد بود.