پس از انتشار تصویر بدون حجاب برخی از کارکنان پلتفرم فروش کتاب «طاقچه»، وزارت ارشاد اعلام کرد این شرکت اجازه فعالیت ندارد و کمی بعد سرویس طاقچه از دسترس خارج شد.
طاقچه پیشتر با انتشار بیانیهای اعلام کرد تصویر مورد ذکر توسط حسابهای رسمی این شرکت منتشر نشده و در چارچوب قوانین کشور فعالیت میکند. طاقچه همچنین در خصوص قطع همکاری بیش از ۵۰ ناشر با این پلتفرم در بیانیه خود نوشت: «طاقچه ضمن پذیرش این درخواست، فرایند فسخ را در دستور کار قرار داده است.»
خبرگزاری فارس در مورد بیانیه طاقچه طی گزارشی نوشت: «بیشتر بوی قدرتنمایی از آن استشمام میشود.»
براساس آنچه در گزارش سال قبل طاقچه آمده، این پلتفرم با حدود ۱۹۰۰ ناشر همکاری میکند و بیش از یک میلیون کاربر فعال در ماه دارد.
محمد سعید احدیان، روزنامهنگار و دستیار سیاسی و رسانهای رییس مجلس با انتشار توییتی نوشت:
«ماجرای طاقچه نشان داد نه میتوان در قبال هنجارشکنی سکوت کرد و نه مواجهه صورت گرفته بازدارنده بود؛ اما مطمئن باشید در صورت نهایی شدن لایحه جدید حجاب، حکم جریمه ۲ ماه سود کاملا بازدارنده است. تازه این برای بار اول است چه برسد به تکرار.»
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات سابق کشور نیز در پاسخ ایشان نوشت:
«میگویند با فرض غلط به هر نتیجهای میتوان رسید. تا آنجا که اطلاع دارم، مجموعه طاقچه هنوز به سود نرسیده و ضررده است.»
دیجیکالا، ازکی و طاقچه از جمله استارتاپهایی هستند که طی روزهای اخیر بابت حجاب کارکنانشان با پلمب، لغو مجوز یا مسدودسازی روبه رو شدند. انجمن فینتک شب گذشته با انتشار بیانیهای مخالفت خود را با تعلیق مجوز ازکی اعلام کرد و هشدار داد که این رویه نتیجهای جز از دست رفتن اعتماد اجتماعی، آسیب جدی به بدنه دانشبنیان و نوآور اقتصاد و ناامید کردن نیروی کار متخصص ندارد.