به گزارش دیجیاتو از غروب یکشنبه ۲۴ مهر ماه، دسترسی به تقریبا تمام ابزارهای تغییردهنده IP غیرممکن شد. این اتفاق درست در روزی رخ داد که وزارت ارتباطات اعلام کرد محدودیتهایی که بنا به ملاحظات و دستور مراجع ذیصلاح، در روزهای گذشته و در بعضی ساعات روز در سطح بینالمللی ایجاد میشد، هماکنون برداشته شده است. البته این محدودیتها کماکان روی دو پلتفرم واتساپ و اینستاگرام وجود داشت.
براساس گزارشها فیلترینگ و محدودسازی اینترنت طی یک ماه گذشته منجر به رشد جستجوی ۳ هزار درصدی برای VPN در میان کاربران ایرانی شده است.
به گزارش روزنامه دنیای اقتصاد تحقیقات میدانی نصر تهران نشان داد که قطعی اینترنت و اعمال محدودیتها، روزانه بین ۵۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان به هر کسبوکار ضرر وارد میکند؛ ضرری که تنها اثرات کوتاهمدت این محدودیتها هستند و همچنان امکان برآورد خسارتهای بلندمدت و احتمالا جبرانناپذیر آنها وجود ندارد. به این ترتیب مشخص شد که ۵۳ درصد کسبوکارها روزانه ۵۰ میلیون تومان، ۲۱ درصد بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون تومان، حدود ۱۸ درصد بین ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان و نزدیک به ۸ درصد روزانه بالاتر از ۵۰۰ میلیون تومان خسارت میبینند. این آمار و ارقام در عمل و دنیای واقعی ناامیدکنندهتر به نظر میرسند؛ تا آنجا که حالا صدای اعتراض بسیاری از مدیران دولتی و نمایندگان مجلس را هم درآورده است.
برآورد نتبلاکس از خسارت اقتصادی هر ساعت قطعی و اختلال اینترنت در ایران، بیش از ۱.۵ میلیون دلار است.